Viyana ( Gezi Rehberi )

1.Gün
Antalya-İstanbul-Budapeşte-Viyana

Park Cloud sitesi üzerinden kredi kartı ile ödediğimiz(On günlük;130 tl.)ParkAntalya otoparkına arabamızı teslim ettik.
Servis arabalarıyla bizi Antalya Havalimanına bırakıyorlar .Sabah çok erken kalktık o yüzden kahvaltı için Cafe Take Off'dan toplam 14 liraya tost ve çay alıyoruz.
Pegasus havayolları ile Sabiha Gökçen aktarmalı gidiyoruz.Bagajlarımızı Budapeşte'de alacağız.
Budapeşte'ye 20 dakika gecikmeli olarak kalktı uçağımız.

Sakin bir yolculuğun ardından(yaklaşık 2 saat), Budapeşteye indik.Economy car sitesi üzerinden kiraladığımız arabamızı Sixt’den alacağız,ama biraz problem çıkıyor.Kilometre sınırımız varmış 800 km.Biz daha uzun yol yapmayı planladığımız için kilometremizi arttırıp Sixt'den yeni bir araba kiralıyoruz(Sekiz günlük.410€).Araba kiralarken kilometre sınırına dikkat edin.Biz ederdik ama atlamışız😱
Arabamız kia ceed..Bu arabayla Budapeşte'den direk Viyana'ya gideceğiz.Salzburg,Graz,Ljubljana ve Zagreb'den sonra Budapeşte'de arabayı teslim edip,iki günde Budapeşte'de kalacağız.
Bu şekilde bir rota çizmemizin sebebi Budapeşte'ye uygun uçak bileti bulmamız ve daha da önemlisi kiraladığımız arabayı aldığımız ve teslim ettiğimiz yer aynı olduğunda çok daha hesaplı olması idi.

Sonunda yola çıktık.Yol üzerinde Marche'ye uğradık ,yemek yedik.Burayı çok beğendim ben.Çok fazla vejetaryen seçenek var.
3,50 €orta 4,50 € büyük tabak👍
İki kişi 8 euroya yemiş olduk yemeğimizi.










                                                                  Ver elini viyana.
                                                                      Dedik ama,
Viyana elini veremiyordu😂  Yolda yanlış yola girip polisin arkasına takıldık.Meğer pasaport geçişini atlatmışız,tırların yerinden geçmişiz.Polis bizi durdurdu nereye gidiyorsuniz dedi.Kaybolduk falan derken pasaportları aldı kontrol etti 😳 Neyse ki problem olmadı ve devam ettik yola.Fakat bu arada vinyet almayı atladık.(otoban geçiş kartı)Sonra da alacak yer bulamadık.Ancak viyanadan çıkarken alabildik.
Viyana da bir süre Louis motorsiklet mağazasını aradık ve saat 18.30 oldu ,biz sabah 5'ten beri ayaktayız. 😱
Kocalar Louis'de iken bizde Lidl'a girdik.Burası bizim bim marketin gelişmiş hali gibi.Eve akşam yemeği ve kahvaltı için alışveriş yaptık.
Sonunda eve varıyoruz.Konaklamalarımızı planlarken hem ev,hemde otel seçeceğini değerlendiriyoruz.Kalınacak şehirdeki konum,ulaşım,fiyat gibi kriterlere bakıyoruz.Genelde dört veya daha fazla kişi seyahat ederken ev daha mantıklı oluyor.Bazen ise ,özellikle küçük yerlerde evler otellerden pahalıya gelebiliyor.Evlerimizi AirBnb'den ,otellerimizi Booking'den organize ediyoruz.
Arabamızı ev sahibinin yönlendirdiği ücretsiz eve yakın bir park yerine koyup evimize girdik.Evimiz güzel,odalar temiz ve yeterli.Türk mahallesi gibi bir yerde ve hergün pazar var.😱
Bayağı yorulmuşuz, yemek yapıyoruz ,duş alıp yatıyoruz ,sabah gezmeye😊

2.Gün
Viyana

Sabah evde kahvaltımızı yaptık.

Benimki (etsiz)

 Onlarınki😆(etli)    
Evden çıkıyoruz.Ulaşımı genelde yürüyerek bazen de tramvayla sağlıyoruz.Bilet fiyatları;
tek:2.20€, 24 saat:7.60€ ,48 saat:13.60€.Biletleri metro,tramvay ve otobüste kullanabilirsiniz.Biz hiç kontrole denk gelmedik  ama biletsiz yakalanırsanız cezası 103€.
Önce bale mağazasına uğruyoruz.Ama Euro'nun azizliği ile herşey pahalı geliyor.
Yürüyerek Maria Theresien Platz'a geliyoruz.


Operanın önünden geçip
Aziz Stephan Kilisesi(Saint Stephansdom)

                                                    ve Stadt Park'a gidiyoruz.



Bu park gerçekten çok güzel.Yanınıza sandviç ve içeceğinizi alıp göletin kenarında dinlenebilirsiniz.
Dinlendikten sonra içini gezmek için opera binasına dönüyoruz.

 Opera binası 10.00'dan 16.00'a kadar saat başı rehberli tur ile gezilebiliyor.(saatler aylara göre değişebilir) Ücreti 9€ ve tur yaklaşık 40 dk. sürüyor .Biz 10 yıl önce geldiğimiz için operanın içini gezmiyoruz arkadaşlarımızı bir kafe de bekledik.


       Ama sizi Operanın içinden mahrum bırakmamak için 10 yıl öncesinden iki fotoğraf ekliyorum.




Bu da sanırım vegan sushici 😳


          


Sokaklarda biraz daha yürüyüp mola için eve dönüyoruz.Dönerken Spar'a uğrayıp yiyecek alıyoruz.(Spar ;Hırvatistan ,Slovenya ,Macaristan,Avusturya ‘da hep rastladığımız ve çok sevdiğimiz market zinciri) Hem vegan reyonu da vardı . 😍😍

Evde yemek yiyip dinlendikten sonra  Music House'a gidiyoruz.(Haus der Musik)



Bu ekranı sanki mozartmışsınız ve aynaya bakıyormuşsunuz gibi yapmışlar😁


Burası çok enteresan bir yer.Müzikle ilgili  başka yerde bulamayacağınız deneyimlere sahip olmak için gidebilirsiniz.Hatta burada orkestra bile yönetebilirsiniz 😁

Aksam 8'den sonra giderseniz 6,5 €  yani yarı fiyatı.Biz acayip eğlendik.

Daha sonra ani bir kararla Belvedere sarayına gitmeye çalışıyoruz ama bütün kapılar kapalı.Bu kadar geç saatte saray maray kalmamış 😱Hafta içi ve pazar 09.00-18.00,cuma ise 10.00 -21.00 arası açıkmış.
Biz de 71 numaralı tramvay ile operaya dönüyoruz.Burada gece fotoğrafı çekiyor 
sonra Crossfield's  Austrialan pub a geliyoruz.
Burada da komik bir hikaye var.Bir arkadaş altındaki açıklamayı okumadan vegemite tost istedi.Çok pişman oldu




Yorgun ama mutlu,evimize dönüyoruz.Sabah Salzburg'a yola çıkacağız.




Yorumlar